Hvorfor skal kaniner neutraliseres?

Der er mange, rigtig gode grunde til at få neutraliseret din kanin.

✔️Ønsker du at have 2 eller flere kaniner sammen, så skal alle være neutraliseret for at de kan gå sammen.
✔️De er nemmere at gøre renlige.
✔️De bliver mere kælne og rolige, når de slipper af med kønshormonerne.

Falsk drægtighed ses også hos hunkaniner. De bygger rede og er meget territoriale. De kan få mammatumores (kræft i mælkekirtlerne) De kan være meget aggressive og burterritoriale
Den allervigtigste grund til at få hunnen steriliseret er, at de er disponeret for at få livmoderkræft. Ca. 50 – 80% af alle hunkaniner over 3 år vil udvikle kræft. Hunkaniner er lavet til at få en masse unger, kaniner er byttedyr og derfor er de gode til at reproducere sig selv. De ligger nederst i fødekæden og mange unger når ikke at blive voksne i naturen, så for at holde bestanden oppe, føder de mange unger.

Hunkaniner er næsten i brunst hele sommerhalvåret, derfor skal man aldrig lade en intakt han og hunkanin lege sammen, så kommer der unger. Det er et hård og slidsomt liv, at være hunkanin i naturen og de bliver ikke meget mere end 2 år gamle modsat vores kælekaniner der kan blive over 10 år.

Hunkaninen skal være ml. 4 – 6 mdr. før den kan steriliseres og hankanin kan kastreres, når testiklerne er nede fra ca. 4 mdrs. alderen.

Smertedækning
En af de vigtigste ting efter en operation, er at din kanin bliver rigtigt smertedækket. Nye undersøgelser har vist at kaniner skal have ret høj dosis af smertestillende før det virker. Nogle kaniner skal have smertestillende både morgen og aften for at være optimalt smerte dækket. En kanin der er rigtigt smertedækket, kommer sig hurtigt.
Husk altid at give Critical Care eller Recovery indtil kaninen spiser selv. Og husk væske.

En kanin må ikke stoppe med at spise i mere end 4-6 timer, det er derfor vigtigt altid at tvangsfodre en kanin der ikke spiser. Når kaninen viser interesse for mad, så giv den noget den elsker. Du behøver i denne periode ikke at have fokus på korrekt spisning.

Vi anbefaler altid, at neutraliseringen udføres af en kaninkyndig dyrlæge.

Vi har sammensat en pakker med de vigtigste produkter, som din kanin har brug for efter en neutralisering.😍

https://petdk.dk/products/neutraliseringNeutralisering af kaninersbox

 

Skriv en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres