Her finder du vigtig information omkring hvad du kan forvente fra os eller vores produkter og hvad du evt. skal være opmærksom på.

Naturprodukt - hvad skal jeg være opmærksom på?
Hos PetDK prioriterer vi naturens rigdom og biodiversitet, når vi udvælger vores produkter. Vi ønsker at give dig det bedste inden for naturprodukter, og derfor er vores tilgang til høst, indsamling og bearbejdning så skånsom som mulig. For eksempel transporteres hovedparten af vores naturprodukter uden at blive sammenpresset, og tørringsprocessen foregår typisk ved temperaturer under 40 grader Celsius.

Det er vigtigt at bemærke, at vores produkter ikke kun kan variere i farve, længde, men også i duft. Duften kan være en naturlig konsekvens af de skånsomme metoder, vi bruger i produktionen og den rigdom af naturlige elementer, der er til stede i vores produkter.

Dette betyder også, at nogle naturlige insekter fra dyrkningsområderne kan overleve i det færdige produkt, herunder vingede insekter og deres afkom som larver eller pupper. Vær dog tryg – disse insekter udgør ingen risiko for dine kæledyr. Ingen af dem kan trives i længere tid indendørs, og dine kaniner, hamstere eller marsvin har evolutionært tilpasset sig til at dele deres omgivelser med denne fauna. Derfor behøver du ikke bekymre dig, og vi accepterer ingen reklamationer i den anledning.

Hvis du foretrækker at undgå insekter i dine naturprodukter eller har specifikke præferencer for duft, kan du overveje produkter, der er høstet i områder med mindre biodiversitet eller er mere forarbejdede. På den måde kan du have fuld ro i sindet, når du forkæler dine kæledyr med vores naturlige produkter.

Hvis du er usikker på, om vores produkter er det rigtige valg for dig, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi er her for at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning med udgangspunkt i dine behov og præferencer.

 

1. HVORFOR ER DER NOGLE GANGE MØL ELLER LIGN. I HØET?
Vi forhandler kun hø, der er tørret ved lave temperaturer. Det gør vi for at holde på alle vitaminer og mineraler i høet. Næringsværdien forsvinder nemlig ved tørring over 40 grader.
Du kan derfor en gang imellem opleve, at der kan være et lille møl, en larve, en bille eller andet godt fra naturen, der har sneget sig med, i din pakke med hø. Disse dyr kan sagtens overleve ved temperaturer under 40 grader. - Men tænk på at en kanin der lever i naturen også dagligt vil møde disse dyr i deres mad.
Vi anbefaler derfor at man opbevarer sit hø på steder hvor det ikke kan komme i kontakt med fødevarer eller andet.

2. HVORFOR ER DER KORN I NOGLE SNACKS NÅR DET IKKE ER GODT FOR KANINER?
Vi forsøger altid at tilbyde sunde snacks til din kanin, men i visse tilfælde har vi valgt et produkt, hvor der kan være korn, stivelse eller andet i produktet. Det gør vi fordi vi vurdere at værdien af de andre indholdsprodukter overstiger de dårlige.
- husk altid at give snacks i små mængder til din kanin.

3. HVORFOR MODTAGER JEG EN ANDEN FARVE PÅ LEGETØJET END DET DER ER PÅ BILLEDET?
Når du bestiller nogle former for legetøj kan du modtage en anden farve end den der på billedet. Det skyldes at vores leverandører i visse tilfælde leverer produkterne pakket i store pakker med blandede farver. Der kan derfor blive leveret en vilkårlig farve. Du kan finde oplysninger omkring dette inde på selve produktet.

4. HVORFOR LEVERES MIN ORDRE AF FLERE OMGANGE?
Hvis du bestiller en blanding af f.eks. kanin og hesteprodukter på din ordre, vil du kunne opleve at din ordre kommer i 2 forskellige forsendelser. Du vil også kunne opleve at pakkerne kan komme med en dag eller to mellemrum. Det skyldes at nogle af vores hesteprodukter ligger på fjernlager og sendes separat derfra.

5. HVAD BETYDER DET FOR MIG NÅR DER EN VARE ER NOTERET MED 5-6 DAGES LEVERINGSTID?
Hvis du på din ordre har et eller flere produkter der er noteret med 5-6 dages leveringstid vil hele din ordre vente og blive sendt samlet efter 5-6 dage.

6. HVORFOR ER DER PLUDSELIG DYR I MIT FODER, MIT HØ ELLER ANDET?
Med det samme du åbner en pose foder, hø eller andet vil det kunne tiltrække dyr fra omgivelserne. Det betyder at vi ikke kan modtage reklamationer om dyr i produkterne efter mere end 1 dag efter åbning af en emballage. 
Vi anbefaler at man altid tjekker indholdet med det samme man åbner en ny pakke.

7. HVORFOR KAN DER VÆRE PLASTIK SNOR ELLER ANDRE TING I HØET?
Du kan af og til opleve at der kan være et stykke plastik snor eller andet i posen med hø. Det skyldes at når man høster de kæmpe marker kan der være smidt noget affald fra folk der kører forbi eller det kan komme fra noget fuglene har tabt. Da høstning og pakning foregår automatisk med maskiner vil dette ikke altid blive opdaget frasorteret. Vi anbefaler derfor at  man altid tjekker indholdet inden man giver det til dyrene. 

8. HVORFOR KAN DER VÆRE SMÅ DYR I FODERET?
Der er aldrig dyr i vores foder direkte fra leverandøren. De har helt specielle procedure som gør dette umuligt.
Det meste af sommeren er der rigtig mange insekter i luften, både inde i vores huse og udenfor. De helt små dyr som disse er normalt ikke nogen vi ligger mærke til, før de finder vej til vores fødevarer eller til dit kæledyrs foder.
Blot en lille bitte åbning i nogle få minutter kan tiltrække et eller flere insekter og nogle kan straks gå i gang med lægge æg i det dejlige foder, hvorefter en bliver til mange i løbet af få dage.
Dyrene er ikke farlige for kaniner og marsvin og de vil kunne spise foderet, men i tilfælde af at foderet er blevet helt indtaget bør det smides ud.

Virksomhedsinformation

PetDK ApS

Lodskovvej 2A

DK-5863 Ferritslev Fyn

Danmark

Email: kontakt@petdk.dk

Telefon: +45 75 33 75 55

CVR: 27216811